onsdag 25. januar 2012

Masse snø og gjerne mer snø.

Jeg trives med vinter, det er bare sånn det er. Jeg tok imot halvmeter'n som kom nylig med glede. Og kommer det mer i løpet av denne uka så er den snøen velkommen også. Skikkelig vinter gir skikkelig vår. Her er noen fotografiske øyeblikk fra den siste uka:
Det snør tiddelibom lørdag 21. jan. 2012. Kolberg Gård.

Sangsvaner og stokkender i snøvær i Vestfosselva lørdag 21. jan.

Våkna opp tidlig søndag 22. jan. 2012 til dette herlige synet.

Og rådyra er ivrigere enn noensinne på foringsplassen min.  Søndag 22. jan. 2012.

Pernille tester trugene inne ved Junger søndag 22. jan. 2012.

Rådyra "mine". Søndag 22. jan 2012.

Kveldstur i de dype skoger. Tirsdag 24. jan 2012.

onsdag 18. januar 2012

Onsdag morra blues

Våkna i lysninga idag (ikke så jæ.... tidlig med andre ord, men tidlig nok på denne tida), så at fuglelivet starta så smått på brettet. Og så kom rådyra, to stykker, og da våkna jeg gitt, men rakk ikke å få bilder på foringa, men fikk dem i nydelig rim-landskap ved enden av bryggerhuset. Helt nydelig. Så nærme at jeg hørte lyden av klover i snø. De to beita en liten stund i vill-enga, før de forsvant bak hovedhuset. Så da er dagen i gang. Jeg er klar. God onsdag 18. jan. til de som ser dette:)


 Onsdag morra blues med rådyr i søker'n er helt ålreit.

tirsdag 17. januar 2012

Det enkle. Det nære. Det gode.

Jeg har stort sett et ganske lyst syn på livet (stort sett sa jeg, for det skal jo svinge litt). Jeg har absolutt besøkt de djupe, mørke høl, men det begynner å bli en stund siden sist (og jeg savner det ikke). Jeg er ute så å si hver dag, ihvertfall noen timer må jeg ha, med kamera selvsagt, og mye på de samme stedene gang på gang på gang på gang, men det er jo aldri helt likt, og jeg er ikke lik, alt er i forandring. I dag dro jeg til Junger; fem kuldegrader, vindstille, gnistrende snø, rim, bare ei enslig motorsag som forstyrra den levende stillheten nå og da, og det takla jeg greit:).
Junger 17. januar 2012.
Endelig kommer jeg litt igang her på bloggen min! Det føles bra det. Her kan jeg love (skal gjøre mitt beste ihvertfall) stadig ferskt nytt fra mitt virke i musikkens og naturens verden. Jeg har mye å melde, det er det ingen tvil om, og noe av det skal inn på denne sida etter hvert. Jeg tar en dag av gangen, akkurat nå en ganske tidlig januarmorgen før soloppgang, med pastellfarger i alle retninger. Jeg håper på rådyr på foringsplassen.......
De dype skoger, de dype Eiker-skoger, Holtefjell, jada, det blir mye Holtefjell her. Takk for at et sted som Holtefjell finnes, og som jeg alltid sier; håper Holtefjell-platået blir liggende like urørt som i dag, til glede for fremtidige generasjoner av naturromantikere!
Her et bilde fra en tur inn i Holtefjell-eventyret en av de første dagene i 2012:
Fjellbuåsen i forgrunnen her, bildet er altså tatt fra skiløypa mellom Dalesetra og Engetjern.

Jeg nyter virkelig vinterlige forhold her i Eiker-bygda for øyeblikket, og er så heldig å ha flere rådyr luskende rundt husveggane. Har selvsagt foringsplass som følges opp daglig.